Lähellä leivottua leipää jo vuodesta 1947
Porin Leipä
Taikinajuureen leivotuista leivistä ja käsinleivotuista kahvileivistä ja konditoriatuotteista tunnettu Porin Leipä Oy on perinteikäs perheyhtiö. Vuonna 1947 leipomo käynnistyi sotilasnäkkileipätehtaana. Siitä lähtien Porin Leipä on kasvanut ja panostanut merkittävästi tuotekehitykseen. Nyt Porin Leipä työllistää noin 150 työntekijää Porissa kahdessa leipomossa, Porin Leivässä ja Sarpin konditoria-leipomossa sekä myymälöiden paistopisteissä. Leipomo on toimialansa Suomen 10 suurimman yrityksen joukossa.
Porin Leipä valmistaa leivät ja muut leivonnaiset sekä tuoreena että pakasteena. Leipomoissa on käytössä tuoteturvallisuusjärjestelmt BRC GS ja FSSC 22000.
Leipomot
Porin Leipä leipoo päivittäin laajan valikoiman tuotteita sekä tuoreena että pakasteena. Porin Leivän tuotteistoon kuuluvat ruokaleivät, kahvileivät ja leivontapakasteet. Leipomolla on myös pitkä historia yhteistyöstä teollisuuden kanssa.
Sarpin konditorialeipomossa valmistuvat kahvileivät ja kakut sekä muut konditoriatuotteet. Leipomon lisäksi Sarpilla on kahviloita, paistopisteitä ja myymäläleipomoja Porissa.
Molemmissa leipomoissa valmistuvat sekä kypsät että esipaistetut pakastetuotteet kaikista tuoteryhmistä. Niin tuoreiden kuin pakasteleivonnaisten lähtökohtana on aina ollut maku ja laatu.
Pakasteet
Porin Leivän kaikkien tuoteryhmien tuotteita saa myös pakasteena. Ruokaleivät leivotaan taikinajuureen, josta leivät saavat ainutlaatuisen makunsa. Kahvileivissä yhdistyy käsityön leima kilpailukykyisiin pakastepulliin ja leivonnaisiin. Pakastekakkujen kuten muidenkin tuotteiden lähtökohtana on maku ja laatu.
Porin Leipä tekee laajasti yhteistyötä kotimaisen teollisuuden kanssa. Leipomossa valmistuvat einespizzapohjat, hampurilaissämpylät, pitaleivät, ohukaiset, wrapit, rieskat, blinit ja patongit. Nämä toimitetaan jatkojalostettavaksi muihin elintarvikeyrityksiin.
Pakastuslaitteisto sijaitsee tuotantolinjojen yhteydessä. Tällä varmistamme laadukkaan ja nopean pakastuksen.
Leivonta
Porin Leivässä leipominen alkaa joka päivä alusta, jotta suomalaiset saavat joka päivä hakea kaupasta tuoreen ja paikallisesti leivotun leivän pöytäänsä. Leivät leivotaan perinteisesti taikinajuureen. Porin Leivän pitkäikäistä ruisjuurta käytetään ruistuotteiden siemenenä. Myös vaaleissa leivissä käytetään taikinansiemenenä juuritaikinaa.
Sarpin tuotteissa on vahva käsityön leima ja monet Sarpin tuotteista leivotaan edelleen käsityönä.
Porin Leipä leipoo pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista ja leipomossa käytetyt jauhot on 100 % kotimaista viljaa. Siksi useita Porin Leivän tuotteita koristaa Hyvää Suomesta -merkki.
Laatu
Porin Leivän leipomoissa on kansainvälinen tuoteturvallisuus laatujärjestelmä, jolla valvotaan valmistusta, raaka-aineita ja tuotantoerien laatua. Tuotekehitykseen ja tuotteiden laatuun on panostettu merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana.
Vuonna 2009 Porin Leipä sai ISO 9001 laatujärjestelmän sertifikaatin, joka osoittaa yrityksen toimivan asiakaslähtöisesti ja järjestelmällisesti laadun kehittämisessä. Vuonna 2014 yritys sai ISO 22 000 -sertifikaatin.
Tänä päivänä Porin Leivän leipomossa on BRC GS ja Sarpin leipomossa FSSC 22000 elintarviketurvallisuuden kansainväliset laatustandardit.
Tekijät
Porin Leivän työntekijöiden kädenjälki näkyy päivittäin tuhansissa leivissä, joiden jokainen työvaihe vaatii taakseen taitavan tekijän. Taikinantekijät, paistajat, kondiittorit ja kaikki muut alojensa ammattilaiset varmistavat, että tuoretta kotimaista leipää on juuri sinun saatavillasi joka päivä.
Porin Leivän henkilökunnalla on perinteisesti pitkät työurat ja tällä hetkellä varhaisimmat ovat alkaneet jo 70-luvulla. Porin Leivän henkilöstä on toimiva yhdistelmä kokemuksen tuomaa varmuutta ja nuoruuden intoa.
Vastuullisuus
Porin Leivälle vastuullisuus näkyy päivittäisissä teoissa ja arjen askareissa. Pyrimme aina hankkimaan raaka-aineemme mahdollisimman läheltä ja suosimme paikallista aina, kun se on mahdollista. Kaiken käyttämämme viljan kotimaisuusaste on 100 %.
Leipomoissa pyrimme noudattamaan zero waste -ajattelutapaa eli kierrätämme syntyvän biojätteen ravinnoksi. Paistamme leipomisessa syntyneen hukkataikinan ja toimitamme sen lähitiloille eläinten ruoaksi. Kaiken ylimääräisen pakatun leivän lahjoitamme hyväntekeväisyyteen Elämän Leivälle.
Pakkauksissa tavoitteenamme on vähentää muovia ja siksi pakkaukset ohenevat. Lämmityksessä lisäämme omavaraisuutta ja leipomossa käytettäviä hygieniatuotteita päivitämme ympäristöystävällisemmiksi.
Leipomot
Porin Leipä leipoo päivittäin laajan valikoiman tuotteita sekä tuoreena että pakasteena. Porin Leivän tuotteistoon kuuluvat ruokaleivät, kahvileivät ja leivontapakasteet. Leipomolla on myös pitkä historia yhteistyöstä teollisuuden kanssa.
Sarpin konditorialeipomossa valmistuvat kahvileivät ja kakut sekä muut konditoriatuotteet. Leipomon lisäksi Sarpilla on kahviloita, paistopisteitä ja myymäläleipomoja Porissa.
Molemmissa leipomoissa valmistuvat sekä kypsät että esipaistetut pakastetuotteet kaikista tuoteryhmistä. Niin tuoreiden kuin pakasteleivonnaisten lähtökohtana on aina ollut maku ja laatu.
Pakasteet
Porin Leivän kaikkien tuoteryhmien tuotteita saa myös pakasteena. Ruokaleivät leivotaan taikinajuureen, josta leivät saavat ainutlaatuisen makunsa. Kahvileivissä yhdistyy käsityön leima kilpailukykyisiin pakastepulliin ja leivonnaisiin. Pakastekakkujen kuten muidenkin tuotteiden lähtökohtana on maku ja laatu.
Porin Leipä tekee laajasti yhteistyötä kotimaisen teollisuuden kanssa. Leipomossa valmistuvat einespizzapohjat, hampurilaissämpylät, pitaleivät, ohukaiset, wrapit, rieskat, blinit ja patongit. Nämä toimitetaan jatkojalostettavaksi muihin elintarvikeyrityksiin.
Pakastuslaitteisto sijaitsee tuotantolinjojen yhteydessä. Tällä varmistamme laadukkaan ja nopean pakastuksen.
Leivonta
Porin Leivässä leipominen alkaa joka päivä alusta, jotta suomalaiset saavat joka päivä hakea kaupasta tuoreen ja paikallisesti leivotun leivän pöytäänsä. Leivät leivotaan perinteisesti taikinajuureen. Porin Leivän pitkäikäistä ruisjuurta käytetään ruistuotteiden siemenenä. Myös vaaleissa leivissä käytetään taikinansiemenenä juuritaikinaa.
Sarpin tuotteissa on vahva käsityön leima ja monet Sarpin tuotteista leivotaan edelleen käsityönä.
Porin Leipä leipoo pääsääntöisesti kotimaisista raaka-aineista ja leipomossa käytetyt jauhot on 100 % kotimaista viljaa. Siksi useita Porin Leivän tuotteita koristaa Hyvää Suomesta -merkki.
Laatu
Porin Leivän leipomoissa on kansainvälinen tuoteturvallisuus laatujärjestelmä, jolla valvotaan valmistusta, raaka-aineita ja tuotantoerien laatua. Tuotekehitykseen ja tuotteiden laatuun on panostettu merkittävästi viimeisen vuosikymmenen aikana.
Vuonna 2009 Porin Leipä sai ISO 9001 laatujärjestelmän sertifikaatin, joka osoittaa yrityksen toimivan asiakaslähtöisesti ja järjestelmällisesti laadun kehittämisessä. Vuonna 2014 yritys sai ISO 22 000 -sertifikaatin.
Tänä päivänä Porin Leivän leipomossa on BRC GS ja Sarpin leipomossa FSSC 22000 elintarviketurvallisuuden kansainväliset laatustandardit.
Tekijät
Porin Leivän työntekijöiden kädenjälki näkyy päivittäin tuhansissa leivissä, joiden jokainen työvaihe vaatii taakseen taitavan tekijän. Taikinantekijät, paistajat, kondiittorit ja kaikki muut alojensa ammattilaiset varmistavat, että tuoretta kotimaista leipää on juuri sinun saatavillasi joka päivä.
Porin Leivän henkilökunnalla on perinteisesti pitkät työurat ja tällä hetkellä varhaisimmat ovat alkaneet jo 70-luvulla. Porin Leivän henkilöstä on toimiva yhdistelmä kokemuksen tuomaa varmuutta ja nuoruuden intoa.
Vastuullisuus
Porin Leivälle vastuullisuus näkyy päivittäisissä teoissa ja arjen askareissa. Pyrimme aina hankkimaan raaka-aineemme mahdollisimman läheltä ja suosimme paikallista aina, kun se on mahdollista. Kaiken käyttämämme viljan kotimaisuusaste on 100 %.
Leipomoissa pyrimme noudattamaan zero waste -ajattelutapaa eli kierrätämme syntyvän biojätteen ravinnoksi. Paistamme leipomisessa syntyneen hukkataikinan ja toimitamme sen lähitiloille eläinten ruoaksi. Kaiken ylimääräisen pakatun leivän lahjoitamme hyväntekeväisyyteen Elämän Leivälle.
Pakkauksissa tavoitteenamme on vähentää muovia ja siksi pakkaukset ohenevat. Lämmityksessä lisäämme omavaraisuutta ja leipomossa käytettäviä hygieniatuotteita päivitämme ympäristöystävällisemmiksi.